Weltec bouwt biogasfabriek bij Seoel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Weltec bouwt biogasfabriek bij Seoel

  • 25 september 2020

Weltec Biopower start met de bouw van een biogasfabriek in Zuid-Korea.  De installatie wordt opgezet in de provincie Gyeonggi-do, zo'n 60 km ten noorden van Seoel, en zal het biogas omzetten in warmte in een geïntegreerde gasketel. Al in het voorjaar van 2021 zal de installatie van zeven megawatt in gebruik worden genomen en tot 93.000 ton voedselafval per jaar verwerken, waarvan een deel ook afkomstig zal zijn van lokale huishoudens. 

Elke dag worden twee bioreactoren gevuld met meer dan 250 ton voedselresten. "We hebben de twee duplex-staalvergisters van de nieuwste generatie met een capaciteit van respectievelijk 6.200 en 2.700 m³ aangepast aan de omstandigheden ter plaatse", zegt Vladimir Bogatov, de verantwoordelijke salesmanager voor Azië. "Door de beperkte ruimte op de locatie en de lokale eisen zijn de tanks zeer slank en hebben ze een hoogte van 8,80 m", zegt Bogatov.

De grondstoffen komen in verwerkte vorm aan en worden als een kant-en-klare vloeibare mix in de fabriek ingevoerd. De upstream-opslagunits zullen worden uitgerust met speciale meng- en pomptechnologie. En het op maat ontwikkelde SPS-gebaseerde LoMOS-besturingssysteem zorgt voor een ononderbroken warmtetoevoer. De duurzame kringloop eindigt met de verwerking van het digestaat in een ophelderingsfase. De vaste stoffen die in dit proces ontstaan, worden gebruikt voor de compostering.

Het project onderscheidt zich door de efficiënte omzetting van het veelzijdige biogas in warmte. In Zuid-Korea ondersteunt de wet het gebruik van groene en duurzame warmte. Daarom zal de klimaatvriendelijke energiebron van technisch volgroeide biogasinstallaties zijn potentieel benutten.

weltec-biopower.de

Bron: Weltec