Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De Europese ministers van landbouw zaten maandag 21 september 2020 zaten bij elkaar om een plan te bespreken voor de invoer van Nutri-Score in heel Europa. Zo’n uniform voedingslabel moet er tegen eind 2022 komen in het kader van de Europese From Farm To Fork-strategie, die in het teken staat van gezonde en duurzame voeding. Het voorstel is om Nutri-Score, dat nu al in verschillende Europese landen gebruikt wordt, naar de hele EU uit te breiden.
Zeven Europese landen – Italië, Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Hongarije en Litouwen – verzetten zich daartegen. Zij vinden dat er momenteel al voldoende informatie terug te vinden is op producten om consumenten een bewuste keuze te laten maken. Niet toevallig scoort olijfolie – geproduceerd in Italië, Griekenland en Cyprus – slechter dan veel andere producten bij de Nutri-Score. Consumentenorganisaties laken de houding van de zeven landen: zij benadrukken dat Nutri-Score in het belang van de consument is.
Bron: Gondola
Bron: ©Shutterstock.com/Nevada31
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec