Welke printer hoort bij een flowpacker of traysealer?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Welke printer hoort bij een flowpacker of traysealer?

  • 07 juni 2022

Binnen de voedingsindustrie, en zeker in de AGF-branche, zien we veel dat producten verpakt worden met een trayseal of flowpack machine. Bij beide manieren van verpakken moet op de folie nog diverse informatie realtime geprint worden, denk aan de THT-datum, barcode en land van oorsprong. Welke type printer is voor deze toepassing het meest geschikt? We vragen het Remco Krosenbrink, Sales Engineer bij Automator en al jaren actief in de verpakkingsbranche.

“Ik adviseer over het algemeen een thermal transfer printer voor de genoemde verpakkingsmachines. Een thermal transfer printer plaatst met gemak informatie direct op de folie en met hetzelfde gemak op een papieren of kunststof etiket”, beantwoordt Remco de vraag. 

Printen met een relatief korte tussenafstand

Bij zowel de traysealer als bij een flowpacker moet met een relatief korte tussenafstand meerdere keren geprint worden. De thermal transfer printer is hier uitermate geschikt voor. “De printer print afhankelijk van het aantal verpakkingen snel meerdere printjes op de folie of het etiket en dat ook nog eens met een mooie printkwaliteit”, aldus Remco Krosenbrink. “Een aantal grote leveranciers van verpakkingsmachines, vertrouwen op de kunsten van de Zodiac thermal transfer printer, wanneer zij een printer meeleveren op hun traysealer of flowpacker.” 

Al jaren een begrip 

Remco levert met Automator de ICE Zodiac thermal transfer printer. “Deze printer bestaat al jaren en heeft zijn waarde op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit ruimschoots bewezen. In de loop der tijd is de printer uiteraard verder doorontwikkeld en voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden.”

Wat vindt de gebruiker van de printer?

Remco: “Ik hoor vanuit het veld terug dat de Zodiac een fijne printer is om mee te werken. Door een gebruikersvriendelijk touchscreen is de bediening eenvoudig. Door zo min mogelijk slijtagegevoelige onderdelen te gebruiken in de printer, is de downtime door onderhoud minimaal. En een volop draaiende productielijn is iets waar, zeker met de vaak hoge productiesnelheden in de foodindustrie, de producent veel waarde aan hecht!” 

De printer in actie

Benieuwd naar de printer in actie? Bekijk een klantcase met de Zodiac thermal transfer printer op de website van Automator. Alle specificaties en mogelijkheden van de machine lees je in de brochure

www.automator.nl

Bron: Automator