Wekelijks 11,5 miljoen kilo verspilling voorkomen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wekelijks 11,5 miljoen kilo verspilling voorkomen

  • 27 augustus 2021

Het verminderen van voedselverspilling is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering. Veel mensen weten dit nog niet. Iedereen kan meehelpen en iets positiefs bijdragen. Elk kapje brood of uitgeknepen zuivelpak telt. Als heel Nederland een week lang thuis geen voedsel verspilt, levert dat een besparing op van 11,5 miljoen kilo goed voedsel, dat is ca. 40 miljoen kg minder CO2 uitstoot, aldus Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling.

Miljoenen boterhammen redden tijdens verspillingsvrije week

In één week tijd kan heel Nederland thuis ruim 60 miljoen boterhammen besparen, door niet te verspillen. Bakkers en supermarkten doen mee aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen. Zo plakken zij op maar liefst 3 miljoen broden de sticker ‘Eet jij ook elke boterham?’. Brood is het meest verspilde product door Nederlandse huishoudens, gevolgd door zuivel, groente, fruit, aardappelen en vlees. Al deze producten spelen de hoofdrol tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 t/m 13 september.

Activiteiten in het hele land door ruim 100 partners

Op Duurzame Dinsdag 7 september opent Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum en ruim 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen de derde nationale Verspillingsvrije Week. Die week vinden door het hele land activiteiten plaats om consumenten te inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. De activiteiten rondom brood zijn hier onderdeel van.

www.verspillingsvrijeweek.nl

Bron: Samen Tegen Voedselverspilling