Hybride Stoomketeloplossing: Duurzaam en Efficiënt voor Voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Waarom slimme productie­be­drijven kiezen voor hybride stoomke­tels

  • 05 september 2024

Met de toenemende focus op duurzaamheid en kostenbesparing biedt een hybride stoomketelopstelling, waarbij gasgestookte en elektrische ketels samenwerken, een oplossing. Veel productiebedrijven maken nog steeds gebruik van gasgestookte stoomketels. Is een volledige elektrificatie niet mogelijk doordat de energieleverancier maar een beperkt vermogen kan leveren? Onderzoek dan eens de mogelijkheden van een hybride opstelling.

De voordelen van een hybride opstelling

Door een elektrische stoomketel toe te voegen aan deze bestaande opstelling, kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van beide energiebronnen. De hybride opstelling stelt de elektrische ketel in staat om stoom te leveren wanneer goedkope elektriciteit beschikbaar is, bijvoorbeeld tijdens piekmomenten van zonne- of windenergie. Als de vraag naar stoom toeneemt of de elektriciteitsprijzen stijgen, kan de gasgestookte ketel bijspringen om de productie te ondersteunen. Dit resulteert in een flexibele en continu efficiënte stoomproductie, zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid of duurzaamheid.

Moderne technologie voor de voedingsindustrie

De elektrische stoomketels van Scharff Techniek zijn volledig voorbereid op deze hybride aanpak en de eisen van de moderne voedingsindustrie. Dankzij de geavanceerde software en intuïtieve displays kunnen bedrijven eenvoudig de productietijden automatiseren en de stoomproductie afstemmen op hun specifieke behoeften. Bovendien kunnen de ketels naadloos worden geïntegreerd met een Gebouw Beheer Systeem (GBS), waardoor het mogelijk is om het vermogen handmatig of automatisch aan te passen en zo het energieverbruik te optimaliseren.

Voor voedingsbedrijven die op zoek zijn naar een toekomstbestendige oplossing voor hun stoombehoeften, biedt een hybride stoomketelopstelling van Scharff Techniek de perfecte balans tussen efficiëntie, duurzaamheid en flexibiliteit. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Tel. (030) 241 09 72 | [email protected]

www.scharfftechniek.nl

Bron: Foto: Certuss