Vivera lanceert 100% plantaardige braadworst
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vivera lanceert 100% plantaardige braadworst

  • 02 november 2020

Vivera breidt haar assortiment uit met een Vivera Plant braadworst. Een smakelijk en 100% plantaardig alternatief voor de braadworst.

Vivera Plant braadworst

Een 100 % plantaardige braadworst die net zo lekker is als een gewone braadworst; dat was een van de doelstellingen die Vivera voor ogen had tijdens het ontwikkelproces van deze Plant braadworst. De eerste resultaten liggen daarmee ook in lijn met de verwachtingen.

Uit een recent consumentenonderzoek van Normec consumentenpanel komt de Vivera Plant braadworst als beste uit de test op smaak én bite in vergelijking met andere vegetarische braadworsten. De worst doet het goed bij alledaagse recepten; van stamppot tot broodje worst, en kan zowel in de (braad)pan, oven als op de BBQ.

Vleesachtige structuur én krokantje van alg

Productontwikkelaar Robin Haakmat van Vivera licht verder toe: “Onze Plant braadworst geeft een goede worstbeleving, met een vleesachtige structuur: hij is niet te glad en de sappigheid is optimaal. Ook het velletje van alg geeft de worst na bereiding een lekker krokantje en blijft daarmee volledig vegan. Aanvullend lijken onze worsten in de verpakking op verse braadworst, en in de pan krijgen ze een lekker kleurtje. Deze visuele aspecten zijn cruciaal in de beleving van vleesvervangers”.

vivera.nl

Bron: Vivera