Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Visierap­port | Digitale en duurzame transfor­matie

  • 01 juli 2024

Hoe ver zijn Food & Beverage bedrijven met hun digitale transformatie in relatie tot verduurzaming? In het Visierapport gaan we met 8 professionals in gesprek over de voortgang en uitdagingen in deze transformatie.

De Food & Beverage industrie is continu in beweging om aan de veranderende marktvraag en wet- en regelgeving te voldoen. Bedrijven transformeren dankzij technologische vooruitgang en een groeiende focus op duurzaamheid. 

Van boer tot bord transformeren digitale technologieën de manier waarop we voedsel produceren, distribueren en consumeren. Van alternatieve eiwitbronnen en 3D-geprint voedsel tot premiumisering om competitief te blijven; voedsel- en drankenbedrijven verleggen de grenzen voortdurend in de zoektocht naar meer duurzame en voedzame opties. 

In gesprek met 8 professionals en specialisten

In het Visierapport gaat Aptean in gesprek met moderne Food & Beverage bedrijven om te achterhalen hoe ver ze zijn met hun digitale transformatie in relatie tot verduurzaming. Wat doen zij daadwerkelijk om duurzamer te produceren? Ook spraken we over verschillende trends en ontwikkelingen met gesprekspartners van onder andere Microsoft en Rabobank. 

Neem bijvoorbeeld Brouwerij Frontaal. De focus van dit bedrijf ligt op het stroomlijnen van hun processen. De hele brouwerij is dan ook geautomatiseerd. En door te innoveren, zorgen ze dat ze altijd voorop blijven lopen. Tevens zijn zij overdag bijna energieneutraal en bovendien zero-waste. Zij werken samen met partijen die organische en niet-organische materialen voor hen recyclen. In het Visierapport lees je het hele verhaal van CEO Roel Buckens. 

Maar ook Kristiaan Glorie, Directeur van Erasmus Q-Intelligence deelt interessante inzichten over hoe je als F&B bedrijf een positieve impact maakt met behulp van AI. F&B bedrijven moeten rapporteren over hun footprint, en daar is AI bij uitstek een instrument dat kan helpen te meten en vooruit te kijken. 

In Aptean’s nieuwste Visierapport deelt Joris Kolff tot slot waarom een moderniseringsslag en een langetermijnvisie noodzakelijk zijn, en hoe digitalisering uiteindelijk in het duurzaamheidsplaatje past. 

Aptean’s Food & Beverage oplossingen

Aptean is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor de Food & Beverage sector, die jouw organisatie de flexibiliteit geven om aan de veranderende consumentenbehoeften te voldoen. 

Lees alle verhalen over de digitale en duurzame transformaties in het Visierapport.

Bron: Aptean