Met een totale investering van bijna 50 miljoen euro tot nu toe en de in 2020 gestarte uitbreiding van de productiecapaciteit op de locatie Altenburg, speelt Vion Food Group vanaf deze zomer nog meer in op de trend naar meer regionaliteit ‘Regio-Express’– zowel onder consumenten als in de retail.
De levering van schapklare producten van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier (ook biologisch) voldoet aan de toenemende behoefte aan regionale retailprogramma’s, vermindert de CO2-voetafdruk en verbetert vanwege de kortere transporttijden het dierenwelzijn.
“Door regionale boeren aan ons concept voor kortere, duurzamere toeleveringsketens te binden, verzekert Vion met deze investering de gezamenlijke toekomst als belangrijkste regionale leverancier van rund- en varkensvlees in Oost-Duitsland,” aldus COO Beef bij Vion, David De Camp. “In die zin zijn we erg blij dat we twee jaar geleden gekozen hebben voor deze investering. Op basis daarvan kunnen we vandaag de dag – ook in moeilijkere tijden, zoals nu – duidelijke uitspraken doen over de regio, zekerheid voor locaties van onze bedrijven in Thüringen en Brandenburg en voor de rundvee- en varkenshouders in het betreffende gebied rond onze locaties Altenburg en Perleberg.”
Met het oog op het toekomstige vleesassortiment van de grote Duitse retailers neemt Vion met de uitbreiding van haar activiteiten in het oosten van Duitsland nog een belangrijke stap op weg naar duurzame toeleveringsketens. Tegelijkertijd voldoet het bedrijf aan de wens van toegewijde retailpartners naar meer producten van lokale en regionale herkomst in de nieuwe deelstaten.
Tot de concrete maatregelen van Vion voor het opbouwen van deze gesloten regionale toeleveringsketen, die intern bekendstaat onder de projectnaam ‘BBC East’, valt binnen een meervoudig investeringsplan onder andere:
Vijf van de installaties worden in gebruik genomen in Altenburg, voorzien van innovatieve technologieën zoals verpakkingsrobots, porties snijden op hoge snelheid, precies in blokjes snijden en doseren en een hoogwaardige gehaktproductie. Vier van de lijnen verhogen de capaciteit van Großostheim voor toekomstige stijgingen in volume.
Bron: Vion Food Group
Bron: ©Shutterstock.com|Mark Agnor