Verkoop gezondere producten Albert Heijn boven de 55%
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verkoop gezondere producten Albert Heijn boven de 55%

  • 17 januari 2024

Het afgelopen jaar heeft Albert Heijn significante vooruitgang geboekt in het stimuleren van een gezondere levensstijl, met als resultaat dat meer dan 55% van de verkopen afkomstig is van gezondere producten. Dit succes is te danken aan strategische initiatieven, waaronder de bevordering van de betaalbaarheid van groenten en fruit, de uitbreiding van het assortiment volkoren producten en prijsverlagingen.

Het streven naar gezondere keuzes heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien het marktaandeel van gezonde verkopen bij Albert Heijn nu opmerkelijk hoog is, namelijk 55.7%. Bovendien heeft de supermarktketen zijn marktaandeel in Nederland zien stijgen naar 37.1%, vergeleken met 36.7% in 2022, voornamelijk door een toename van het klantenbestand en de opening van nieuwe vestigingen.

CEO Marit van Egmond over het Succes

Albert Heijn's CEO, Marit van Egmond, is verheugd over het behaalde succes: "We hebben volop ingezet op het stimuleren van een gezondere levensstijl en het resultaat mag er zijn. De verkoop van eigenmerkproducten met Nutri-Score A of B is met 55.7% aanzienlijk." Van Egmond benadrukt de inspanningen, zoals het vernieuwde broodassortiment met meer vezels en minder zout, nieuwe verse groentesappen en groentespreads, evenals de gratis Mijn Leefstijlcoach-app die klanten ondersteunt op het gebied van vitaliteit.

Duurzame Groei en Toekomstgerichte Stappen

Naast het bevorderen van een gezonde levensstijl, neemt Albert Heijn verantwoordelijkheid voor duurzame groei. De introductie van de plantaardige eigen-merklijn AH Terra is een voorbeeld van deze toewijding, gericht op het verminderen van de consumptie van dierlijke eiwitten. Bovendien streeft Albert Heijn naar volledig emissievrij transport en heeft het ambitieuze doelen gesteld om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen en uiteindelijk een uitstootvrije keten te bereiken in 2050. Daarnaast opent het Beter voor Natuur & Boer programma nieuwe mogelijkheden voor duurzamere samenwerkingen met externe partijen.

Ah.nl

Bron: Albert Heijn