Veld Koeltechniek neemt LTI over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Veld Koeltechniek neemt LTI over

  • 11 augustus 2023

Het Groenlose Veld Koeltechniek (specialist in koudetechniek in verschillende eindmarkten) heeft met ingang van dinsdag 20 juni 2023 LTI uit Lopik overgenomen. LTI is een expert in koeltechnische installaties vooral voor voedselverwerkende industrieën zoals bakkerijen en slachterijen. Dankzij deze overname groeit de onderneming naar 320 medewerkers.

Gelegen in Lopik en met 50 medewerkers, is LTI's expertise in advies, installatie en onderhoud van koudetechniek een perfecte aanvulling op de ambitie van Veld Koeltechniek. Michel Berends, algemeen directeur van Veld Koeltechniek, merkt op: "Met LTI kunnen we effectievere en duurzamere industriële koeloplossingen bieden, in lijn met de groeiende vraag in de markt."

De vroegere eigenaren van LTI, Wim Littel en Joost van Moolenbroek, zijn optimistisch over de fusie. Ze geloven dat de combinatie beter gepositioneerd is voor innovatie, vooral op het gebied van energiezuinige installaties en het hergebruik van restwarmte. Belangrijk is dat LTI actief blijft vanuit Lopik, waarbij Littel en van Moolenbroek betrokken blijven.

Veld Koeltechniek, dat sinds november 2022 samenwerkt met investeerder 365 Capital, zet sterk in op duurzaamheid, innovatie en remote monitoring van installaties. Data-analyse en management vormen een kernonderdeel van hun toekomstige strategie. Het bedrijf is ook actief op zoek naar verdere overnamekandidaten in zowel Nederland als Duitsland, in lijn met hun groeiambities. Veld heeft onlangs ook Uyterlinde, een servicespecialist gericht op de horeca, verworven.

Veld.nl

Bron: Veld Koeltechniek