'Varkensvleessector onder druk door hoge kosten'
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

'Varkensvlees­sector onder druk door hoge kosten'

  • 13 april 2022

Het rendement van producenten in de varkenshouderij zal onder druk komen te staan door stijgende kosten - waaronder voer, energie, vracht, gezondheid van de veestapel en arbeidskosten. Verwacht wordt dat de productiegroei zal vertragen, net als de wereldhandel. Onzekerheid blijft bestaan over hoe consumenten zullen reageren zodra hogere kosten aan hen worden doorberekend, aldus de Rabobank.

Hogere voeder- en energiekosten zullen de marges naar verwachting onder druk zetten. Een tegenvallende oogst in Zuid-Amerika en onzekerheid over de graanexport verergeren het toch al krappe mondiale aanbod van veevoer. Producenten zullen zich concentreren op efficiëntieverbeteringen en de groei van hun veestapel beperken.

De wereldwijde handel in varkensvlees zal in 2022 naar verwachting afnemen als gevolg van zwakkere economische trends en een ruim aanbod van varkensvlees. De tragere export in de eerste helft van 2022 zal waarschijnlijk aanhouden omdat de kopers voorzichtig blijven door de wereldwijde economische onzekerheid en het duurdere varkensvlees, tenzij er een tekort op de importmarkten ontstaat.

Rabobank.com

Bron: Rabobank