Van Rooi Meat breidt uit met Tomassen Vlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Van Rooi Meat breidt uit met Tomassen Vlees

  • 24 november 2023

Van Rooi Meat, bekend om haar veelzijdige vleesassortiment, heeft met de overname van Tomassen Vlees haar activiteiten in de rundvleesverwerking uitgebreid. Deze strategische stap stelt het bedrijf in staat om zowel in de varkens- als rundvleesketen een totaalregie te voeren. Voor afnemers betekent dit een verhoogde efficiëntie en duurzaamheid, omdat zij nu beide vleessoorten bij één leverancier kunnen betrekken. Marc van Rooi, directeur van het familiebedrijf, benadrukt het belang van deze controle over de keten om te voldoen aan hun kernwaarden: eerlijkheid, betaalbaarheid, verantwoordelijkheid en smaak.

Geschiedenis en ontwikkeling 

Van Rooi Meat heeft in 65 jaar tijd een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Vanuit de handel in varkens is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in de vleesbranche. De activiteiten variëren van het verzamelen en sorteren van varkens, biggen en zeugen tot het slachten van circa 11.000 varkens per dag. De uitbreiding naar rund- en kalfsvleesverwerking is een logische vervolgstap in hun groei.

Samenwerking en toekomstvisie 

De overname van Tomassen Vlees, een familiebedrijf geleid door Mike en Dennis Tomassen, wordt gezien als een natuurlijke stap gezien de langdurige samenwerking en vergelijkbare bedrijfswaarden. De nabijheid van Tomassen tot Van Rooi's rundvleesverwerkingslocatie in Someren draagt bij aan praktische voordelen, terwijl de overname strategisch bedoeld is om de positie in zowel retail als foodservice te versterken. De broers Tomassen blijven betrokken bij het slachthuis, en voor de medewerkers verandert er niets, wat continuïteit en stabiliteit garandeert. 



Bron: Levensmiddelenkrant