ValuSect helpt 18 mkb-bedrijven met insectenproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ValuSect helpt 18 mkb-bedrijven met insecten­pro­ductie

  • 25 april 2022

Het ValuSect consortium kent 460.000 euro toe aan diensten aan 18 mkb-bedrijven om hun handel in eetbare insecten te versterken. De geselecteerde mkb-bedrijven krijgen hulp van deskundige partners bij de ontwikkeling van hun innovatieve idee, dat zal bijdragen aan de verbetering van de insectenproductie en de consumentenacceptatie in Noordwest-Europa.

Na het succes van de eerste oproep voor belangstellenden vorig jaar, heeft het Interreg NWE-project ValuSect op 6 december 2021 een tweede oproep gelanceerd. Ook deze oproep wekte veel enthousiasme bij het mkb voor eetbare insecten, want in totaal werden 26 aanvragen ontvangen, afkomstig van 24 verschillende aanvragers.

"We zijn erg blij dat er veel belangstelling is van het mkb om van onze diensten gebruik te maken. De groeiende sector van op insecten gebaseerde voeding heeft zoveel potentie en we zijn blij dat we de ontwikkeling ervan kunnen stimuleren", benadrukt Sabine van Miert, Projectleider, Thomas More Hogeschool.

De ValuSect-experts evalueerden de aanvragen en kozen de 18 cases met de hoogste score. Elke geselecteerde mkb-onderneming ontvangt diensten van ValuSect-partners ter waarde van €10.000, €20.000 of €40.000, afhankelijk van het type gevraagde dienst.

De cases bestrijken een breed scala aan onderwerpen, van het ontwikkelen van een voedersubstraat of een nieuw vers product tot het verkrijgen van kennis over de smaak van de consument.

Nweurope.eu

Bron: NW Europe