Uitbouw MAAZ Cheese: 25% meer capaciteit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Uitbouw MAAZ Cheese: 25% meer capaciteit

  • 20 december 2024

Het kaasdistributiecentrum van MAAZ Cheese in Bodegraven wordt uitgebreid om de groei van de afgelopen jaren te ondersteunen. Op 13 december ging de eerste heipaal de grond in voor een uitbouw van maar liefst 3.600 vierkante meter, een belangrijke stap voor het bedrijf.

Verdubbeling van verpakkingscapaciteit

De uitbreiding aan de achterzijde van het pand biedt ruimte voor een nieuwe verpakkingsruimte op de eerste etage. Hierdoor kan de verpakkingscapaciteit voor Hollandse kaas verdubbelen. De huidige verpakkingslijnen op de tweede verdieping worden verplaatst naar deze nieuwe ruimte, wat tegelijkertijd meer plek vrijmaakt voor buitenlandse kaas in het bestaande pand.

Efficiëntere opslag en expeditie

Op de begane grond wordt de rijpingscapaciteit met veertig procent verhoogd, terwijl ook de expeditieruimte wordt uitgebreid. Volgens algemeen directeur JeanPaul Zijerveld is de uitbreiding essentieel om de groei van de afgelopen vijf jaar te blijven faciliteren. “Nu we alle behoeftes in kaart hebben gebracht, is het tijd om door te pakken,” aldus Zijerveld.

Snelle realisatie in zeven maanden

De bouw, die naar verwachting zeven maanden zal duren, zorgt niet alleen voor extra capaciteit, maar ook voor een efficiëntere logistieke routing. Met deze investering zet MAAZ Cheese een volgende stap in de verdere professionalisering van het bedrijf, dat in korte tijd een stevige positie in de kaasmarkt heeft opgebouwd.

maazcheese.nl

Bron: MAAZ Cheese