Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Gecombineerde blootstelling aan koper uit alle bronnen vormt geen gezondheidsrisico voor de EU-bevolking, aldus de wetenschappelijke deskundigen van de EFSA.
Een te hoge koperretentie in het lichaam zou na verloop van tijd toxisch kunnen zijn voor de mens, met name voor de lever. Het wetenschappelijk comité van de EFSA heeft geconcludeerd dat bij een inname tot 5 milligram per dag naar verwachting geen koper zal worden vastgehouden en heeft een aanvaardbare dagelijkse inname (veilig niveau) vastgesteld van 0,07 milligram per kilogram lichaamsgewicht voor de volwassen bevolking. De voedingsdeskundigen zullen als follow-up aanvaardbare innames voor jongere leeftijdsgroepen vaststellen.
Voor het eerst hebben de deskundigen bij deze stof een schatting gemaakt van de blootstelling aan koper uit alle voedings- en niet-voedingsbronnen. Natuurlijk voorkomende achtergrondniveaus van koper in voedsel en voedselingrediënten en langdurig gebruik van koperen keukengerei en koperen leidingen dragen in belangrijke mate bij tot de inname. De bijdrage van pesticiden, levensmiddelen- en diervoederadditieven of meststoffen is echter verwaarloosbaar.
Bron: EFSA
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec