Time-travelling Milkman winnaar Best Place in Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Time-travelling Milkman winnaar Best Place in Food

  • 13 november 2020

De jonge ondernemer Dimitris Karefyllakis van Time-travelling Milkman is de winnaar van de Best Place in Food contest. Zijn bedrijf krijgt het komende jaar een gratis kantoorruimte in de ROOTS Innovation Hub op het World Food Center-terrein in Ede. Daar kan hij te midden van andere innovatieve foodbedrijven verder bouwen aan zijn toekomstdroom: het in de markt zetten van duurzame volvette en romige ingrediënten die dierlijke zuivel kunnen vervangen.

Plantaardige zuivelvernieuwers

Dimitris Karefyllakis wist de jury te overtuigen met zijn technologische en wetenschappelijke expertise. Samen met zijn team ontwikkelde hij een ingrediënt dat plantaardige zuivel-alternatieven romig maakt. De huidige zuivelvervangers zijn volgens hen te veel gefocust op het vervangen van proteïne, terwijl vetten juist zorgen voor romigheid en een prettig mondgevoel. Hun product − gemaakt van zaden en water − helpt in de transitie naar een plantbased dieet. De “Time-travelling Milkman” hoopt dat zijn uitvinding in de toekomst gebruikt wordt voor plantaardige zuivelspreads, kazen en yoghurt.

Belofte voor de toekomst

Juryvoorzitter Hans Steenbergen: “De Time-travelling Milkman overtuigde ons met een belofte voor de toekomst. Ze begeven zich op een onbetreden markt, dus als ze succesvol worden kan deze start-up veel betekenen voor Nederland en zelfs de wereld.”

Time Travelling Milkman

Bron: Best Place in Food