Stoomketelonderhoud: Essentiële Gids voor Langdurig Gebruik
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Stoomketel­on­derhoud: van aanschaf tot nazorg

  • 23 november 2023

De herkomst van een stoomketel kan erg bepalend zijn op lange termijn. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe bepalend de rol van onderhoud is voor de levensduur van een stoominstallatie. Door verschillende soorten preventief onderhoud blijft de verwachte levensduur stabiel of kan deze zelfs worden verlengd. Andersom geldt dit ook; wordt er geen onderhoud uitgevoerd, dan vermindert de levensduur drastisch. Een deel van de onderhoudsklussen is relatief klein en makkelijk. Deze kunnen worden uitgevoerd door het eigen personeel. Lees hier een aantal tips over dit soort onderhoud.

Specialistisch onderhoud

Daarnaast is er ook groter onderhoud nodig, preventief of omdat er een onderdeel vervangen moet worden. Daarvoor zal iemand met expertise van de stoomketel ingeschakeld moeten worden. Er zijn genoeg bedrijven met monteurs op het gebied van stoomketels, maar let op, de ene stoomketel is de andere niet. Dat is de reden waarom wij geen onderhoud uitvoeren aan stoomketels anders dan de merken die wij zelf vertegenwoordigen.

Herkomst van de stoomketel

Soms wordt er gekozen om een stoomketel uit een ander land aan te schaffen, bijvoorbeeld Italië, Spanje of China, omdat dit goedkoper lijkt. Vervolgens zijn er geen partnerorganisaties die de juiste kennis hebben van dit product, beschikken over de juiste reserve onderdelen, of die kunnen helpen en adviseren op het gebied van (preventief) onderhoud.

Kijk verder dan de offerte 

Staar je niet blind op de financieel voordeligste offerte, maar neem de tijd om ook na te denken over het proces na de aanschaf. Wat heeft een stoomketel allemaal nodig? Wie gaat dat uitvoeren? Waar kan ik terecht als er onderdelen niet werken zoals het zou moeten? Kan ik een onderhoudscontract afsluiten bij de leverancier? Zo voorkom je vervelende situaties op de lange termijn.

Scharff Techniek blijft betrokken gedurende het hele proces, dus tot en met de plaatsing én ook de periode erna. Dankzij onze kundige medewerkers in combinatie met de kwaliteitsmerken die wij voeren, onderscheiden wij ons zowel in het product, de nazorg en in de gebruiksfase. Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

www.scharfftechniek.nl

Bron: vakblad Voedingsindustrie 2023