Primeale United overbrugt seizoenswisseling met unieke spruitenbewaartechniek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Soepele seizoens­wis­seling spruiten met CA-techniek

  • 08 augustus 2023

Primeale United introduceert een innovatieve Controlled Atmosphere (CA)-bewaartechniek om de leverzekerheid van spruiten gedurende het hele jaar te garanderen. Deze methode verlengt de houdbaarheid van Marokkaanse spruiten en maakt een vloeiende seizoenswisseling mogelijk.

Bij CA-bewaring wordt de lucht in de opslagruimte aangepast: minder zuurstof en meer koolstofdioxide. Dit zorgt voor een verlengde houdbaarheid, waardoor Marokkaanse spruiten langer geleverd kunnen worden zonder kwaliteits- of smaakverlies.

Vanwege een nat voorjaar zijn de spruiten dit jaar later geplant, wat resulteert in een tijdelijk beperkte beschikbaarheid. Met de CA-bewaartechniek kan Primeale United deze periode overbruggen tot het Europese spruitenseizoen begint. Ze hebben onlangs het seizoen in Frankrijk gelanceerd, met 15 hectare eigen teeltgrond rond Nantes. Ook in Nederland start de oogst deze maand. Dankzij de combinatie van CA-bewaring en aanvoer vanuit zowel Frankrijk als Nederland kan Primeale United continu spruiten leveren.

Uniek in de markt

De CA-techniek, die Primeale United heeft ontwikkeld in samenwerking met een fruitbewaringsexpert, is uniek voor spruiten. Na geslaagde kleinschalige testen wordt het nu commercieel uitgerold.

Primealeunited.com

Bron: Primeale United