Sinds BrightAnalytics spreken we allen dezelfde taal
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sinds BrightAnalytics spreken we allen dezelfde taal

  • 12 oktober 2021

Libeert is alvast overtuigd van de enorme voordelen die geautomatiseerde managementrapportage hen biedt. Hun operationele rapportage werd een steeds grotere sales uitdaging, daarom koos het bedrijf voor BrightAnalytics, een SaaS bedrijf die zowel financiële als operationele data centraliseert in één enkel platform. Op deze manier biedt het platform één versie van de waarheid en instant inzicht in alle cijfers.

Ook benieuwd naar de best practices over managementrapportage in de voedingsindustrie? Wekelijks organiseert BrightAnalytics een kort webinar waarin zij inzicht bieden in het optimaliseren van uw managementrapportage. Registreer u hier voor deze webinars.

De ervaring van Libeert met BrightAnalytics

Zo’n twee jaar geleden kon het familiebedrijf Libeert er niet langer omheen: “We moesten een manier vinden om de operationele rapportering voor onze sales efficiënter aan te pakken”, begint Sam Blanckaert, Finance & IT Manager. “Chocoladefiguurtjes maken is al 100 jaar onze specialiteit, en dat zowel in België als wereldwijd. Maar sales beslissingen nemen, was vaak omslachtig. Ons ERP-systeem, SAP, was rijk aan data, maar we misten een goede rapporteringstool en een duidelijke communicatie over cijfers.”

Na een grondige marktstudie koos Libeert voor BrightAnalytics. “Heel wat systemen bleken niet gebruiksklaar, ingewikkeld en toch prijzig.”, vertelt Sam Blanckaert. "BrightAnalytics legde vlot de connectie met ons ERP-systeem, en bood ons meteen gebruiksklare rapporten aan die we zelf naar wens konden aanpassen. Elke dag kan het bedrijf de salesevolutie opvolgen, en dat op klant-, markt-, en productniveau.” 

360° overzicht over de hele organisatie

Ook op financieel vlak koos Libeert niet veel later voor BrightAnalytics. “Vroeger werkten we in Excel. Vandaag hebben we dankzij de financiële module dagelijks inzicht in onze resultatenrekening en balans”, vertelt Sam Blanckaert.

BrightAnalytics connecteert zowel met de financiële als operationele data, en centraliseert dit in één enkel platform. Op deze manier biedt het managementrapportage platform één versie van de waarheid, en spreekt iedereen dezelfde taal als het op cijfers aankomt.

Ontdek het volledige verhaal van Libeert hier.

Ontdek onze best practices in de voedingsindustrie

Sinds vorige week is de gloednieuwe website van BrightAnalytics online waarin diverse client cases worden toegelicht. Kom te weten hoe de Belgian Pork Group, een vleesverwerkend bedrijf, inzicht krijgt in hun financiële situatie en dit tot in het kleinste detail. Deze en andere cases kan u hier terugvinden. Wenst u op de hoogte te blijven van nieuwe klantencases & bedrijfsupdates, volg dan BrightAnalytics via LinkedIn.

Bron: BrightAnalytics