Schouten Europe introduceert plantaardige visfilet
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Schouten Europe introduceert plantaardige visfilet

  • 16 januari 2023

Vervangers voor vis zijn sterk in opkomst. Het aantal introducties in supermarkten in West-Europa is de laatste twee jaar exponentieel gegroeid. Daarom introduceert Schouten Europe in januari 2023 een plantaardige visfilet. 

De plantaardige visfilet weegt 120 gram en heeft een basis van tarwe en rijst. “Het is een lekker luchtig product waarbij het goed gelukt is om de smaak en textuur van kabeljauw na te bootsen. Het krokante laagje, gecombineerd met de zachte binnenkant, maakt het tot een aantrekkelijk product” vertelt Annemiek Vervoort, Product Manager bij Schouten. De filet kan gegeten worden bij de warme maaltijd, op een broodje of als “fish and chips”.

Trend vanuit Verenigd Koninkrijk

Het segment visvervangers is relatief nieuw binnen het landschap aan plantaardige producten. Innova Market Insights registreerde in 2019 voor het eerst een grote groei in het aantal introducties binnen supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen jaren nam ook in Duitsland het aantal introducties fors toe. In iets mindere mate was dat ook in Nederland het geval. De Nederlandse retailomzet van visvervangers in 2021 was volgens cijfers van IRI € 1 miljoen. In de eerste 32 weken van 2022 bedroeg de omzet € 610.000, tegenover € 585.000 een jaar eerder. 

Schoutenfood.com

Bron: Schouten Europe