Samenwerking boost tempeh productie in India
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Samenwerking boost tempeh productie in India

  • 14 september 2023

In een historische stap voor de voedselproductie in India bundelen CFSS B.V. en Marel India Pvt. Ltd. hun krachten. Samen zullen ze de productie van tempeh, een eiwitrijk veganistisch product, opschalen om het eiwittekort in het land aan te pakken. Deze baanbrekende samenwerking werd bezegeld op 11 september 2023 in aanwezigheid van demissionair Minister-President Mark Rutte en Marel-vertegenwoordiger Harold Swinkels.

Eiwittekort terugdringen

De innovatieve aanpak, genaamd "Tempeh Today", is een initiatief van Henk Schouten van Schouten Europe. Met behulp van high tech Small Fermentation Units (SFU’s) produceert men lokaal tempeh van sojabonen. Dit niet alleen bevordert duurzaamheid, maar biedt ook een oplossing voor voedselzekerheid.

Monitoring

De samenwerking gaat verder dan alleen productie. Sojabonen worden direct bij lokale boeren ingekocht en met hulp van NGO's worden zij getraind om de kwaliteit en opbrengst te verhogen. Het doel is twintig productielocaties door heel India te realiseren. Een gestandaardiseerde productiemethode, gemonitord vanuit Nederland, waarborgt de kwaliteit van de tempeh.

Marel, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in voedselverwerking, zal essentiële ondersteuning bieden, variërend van het leveren van apparatuur tot trainingen voor operators. De focus van beide bedrijven ligt op duurzaamheid, voedselzekerheid en het bevorderen van plantaardige eiwitconsumptie.

Met deze samenwerking bevestigt Schouten, een pionier in plantaardige eiwitproducten sinds 1990, zijn voortrekkersrol in de sector. Het ondertekenen van het Memorandum of Understanding tijdens een handelsmissie benadrukt de internationale betrokkenheid bij het aanpakken van mondiale voedseluitdagingen.

Schoutenfood.com

Bron: Schouten Europe