Toekomst Ausnutria Ommen door Overname in Onderzoek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Redding Ausnutria Ommen door mogelijke overname

  • 15 juli 2024

Ikwileerlijkezuivel.nl en Ausnutria hebben aangekondigd de haalbaarheid van een overname van de productielocatie in Ommen (Ausnutria Ommen B.V.) te willen onderzoeken. De medewerkers van Ausnutria Ommen zijn vandaag op de hoogte gebracht van deze plannen.

De komende periode staat in het teken van gesprekken tussen beide partijen om de mogelijke overname en de voorwaarden ervan te verkennen. Voor sommige medewerkers van Ausnutria Ommen kan dit betekenen dat hun banen behouden blijven. Eind augustus wordt meer informatie over de overname verwacht.

Ausnutria is een wereldspeler in geitenmelk gebaseerde baby- en kindervoeding onder het merk Kabrita, met activiteiten in meer dan 60 landen. Het bedrijf, met Nederlandse roots, heeft zijn hoofdkantoor in Zwolle en beschikt over vijf productielocaties in Heerenveen, Leeuwarden, Kampen en Ommen, naast dochterondernemingen in onder andere het Midden-Oosten, de VS, Europa, Mexico en China. In januari kondigde Ausnutria de sluiting van de locatie in Ommen aan door veranderende marktomstandigheden en een herziening van de bedrijfsstrategie.

Ikwileerlijkezuivel.nl richt zich op het duurzaam in balans brengen van melkveehouders en de natuur in en rondom Natura 2000-gebieden. De organisatie streeft naar een financieel gezonde bedrijfsvoering en werkt samen met ketenpartners aan innovatie. Er wordt sterk ingezet op de verduurzaming van Natura 2000-gebieden om deze voor toekomstige generaties te behouden.

Bron: Ausnutria


Bron: ©Ausnutria