RBK laat realtime grip op voedselveiligheid zien
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

RBK laat realtime grip op voedsel­vei­lig­heid zien

  • 24 april 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in ’s-Hertogenbosch vormt opnieuw het nationale trefpunt voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie. Op standnummer 199 toont RBK Group hoe voedselproducenten met behulp van slimme automatisering en duurzaam ontwerp van productiefaciliteiten maximale controle krijgen over hun productieprocessen — met voedselveiligheid en -kwaliteit als topprioriteit.

Veiligheid begint met realtime inzicht

RBK Group presenteert op de vakbeurs een reeks innovatieve oplossingen die voedselveiligheid structureel versterken. Centraal hierin staan de vernieuwde BI-dashboards in FOBIS® ERP, die gebruikers realtime inzicht geven in kritische productieparameters. Deze dashboards maken het mogelijk om afwijkingen direct te detecteren, traceerbaarheid te verbeteren en corrigerende maatregelen sneller te implementeren. Het resultaat: betere borging van hygiëne, temperatuurbeheersing en kwaliteit.

Modulair automatiseren zonder voedselveiligheidsrisico's

Naast realtime data laat RBK ook zien hoe modulaire automatisering bijdraagt aan veilige en efficiënte productie. Via de naadloze integratie van MES- en SCADA-systemen kunnen bedrijven hun productieprocessen automatiseren zonder concessies te doen aan controle of hygiëne-eisen. Door processen digitaal aan te sturen en te monitoren, worden menselijke fouten beperkt en blijft consistentie gewaarborgd — cruciaal voor voedselveiligheid.

Duurzaam bouwen aan veilige foodfabrieken

Een ander belangrijk onderdeel om de voedselveiligheid te waarborgen, is de fysieke productieomgeving. Daarom delen de Food Projects experts van RBK Group actuele voorbeelden van duurzaam ontworpen en gebouwde fabrieken, zowel in Nederland als internationaal. Daarbij ligt de nadruk op duurzaam bouwen, hygiënisch ontwerp, luchtstromen, materiaalkeuze en energie-efficiëntie, volledig in lijn met de eisen vanuit HACCP, BRC en IFS.

Maak kennis met onze experts

Bezoekers van het Food Tech Event zijn van harte welkom op de stand van RBK Group – standnummer 199 - voor live software demo’s, inspirerende klantcases en persoonlijk advies. Ook is het mogelijk om nu al een 1-op-1 adviesgesprek te plannen met een van de RBK food experts via www.rbk.nl/future-of-food

Bron: RBK Group