Provincie Utrecht gaat voedselketens versterken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Provincie Utrecht gaat voedselketens versterken

  • 30 april 2021

Provincie Utrecht gaat duurzame productie van meer lokaal voedsel bevorderen. In de regio bieden al veel boeren de mogelijkheid om producten direct op het erf te kopen. Met provinciale stimuleringsplannen gaat de provincie werken aan het versterken van regionale voedselketens. Daarbij is eveneens het doel om gezonde en duurzame consumptie verder te stimuleren.

De komende drie jaar kan de provinciale investering voor versterking van de keten oplopen tot 700.000 euro. De plannen staan in de zogenoemde Voedselagenda en zijn goedgekeurd door Provinciale Staten. Met het beleid geeft het college invulling aan ambities uit het coalitieakkoord.

Versterken bestaande en nieuwe initiatieven

In de provincie zijn al verschillende netwerken die zich inzetten voor de versterking en ontwikkeling van directere afzet van lokaal geproduceerd voedsel. Ook als het gaat om gezonde en duurzame consumptie wordt al samengewerkt en geëxperimenteerd. De provincie wil deze betrokken partijen helpen om nog beter samen te werken en van elkaar te leren. Ook worden enkele experimenten om verder te komen in de voedseltransitie vanuit de Voedselagenda gefaciliteerd. Op verzoek van Provinciale Staten wordt bekeken wat voor subsidiemogelijkheden er kunnen komen voor de stimulering en verdere innovatie van korte keten initiatieven. Tevens wordt gekeken of versterking van samenwerking in de vorm van een lokaal of regionaal merk van voedselproducenten daarbij van toegevoegde waarde is.

Bekijk het document ‘Gezond en duurzaam eten in en uit de regio – Voedselagenda provincie Utrecht 2021-2023’
provincie-utrecht.nl

Bron: Provincie Utrecht