Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
In de zoektocht naar de perfecte plantaardige burger of steak speelt vet een grote rol. Het dierlijke vet in vlees bevat een zekere romigheid en mondgevoel die moeilijk te vervangen lijken. Onderzoekers van Wageningen University & Research weten nu de structuur van reuzel na te bootsen met een 3D-geprinte pasta van plantaardige olie en erwtenproteïne. De oplossing is natuurlijk, goedkoop en duurzaam. De volgende stap is het perfectioneren van de smaak als basis voor sappige vleesvervangers. Een paper over het onderzoek is onlangs gepubliceerd op Advanced Functional Materials.
“We waren aan het experimenteren met verschillende structuren en toen kwam de 3D-printer om de hoek kijken. Daarmee is het mogelijk om vormen te creëren die dezelfde opbouw hebben als de dierlijke vetten die we proberen te vervangen”, aldus de onderzoekers
De onderzoekers werken samen met de vleesvervangersindustrie. De samenwerking richt zich op het smaakvol verwerken van de vette eiwitpasta in plantaardig ‘vlees’. Ook de mogelijkheden om vetvezels aan te maken en vitamines toe te voegen worden verder onderzocht.
Bron: Wageningen University & Research
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec