Plukon en J.A. ter Maten slaan handen ineen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Plukon en J.A. ter Maten slaan handen ineen

  • 08 februari 2023

Plukon Food Group B.V. en J.A. ter Maten Holding B.V. hebben op 6 februari 2023 bekend gemaakt dat Plukon 51% van de aandelen van J.A. ter Maten Holding B.V. heeft overgenomen.

De activiteiten van Ter Maten zijn een versterking van de activiteiten die Plukon onderneemt. De deelneming in Ter Maten past naadloos bij de ambitie van Plukon om zijn Europese marktpositie in de waardeketen van pluimveeverwerking verder te versterken. De samenwerking tussen Ter Maten en Plukon, die al dateert sinds de oprichting door vader Jan ter Maten, borgen de cultuur, continuïteit en sterke groeiplannen van het familiebedrijf in een snel veranderende wereld.

Directie van Ter Maten Wouter en Willem ter Maten:  “Wij waren als directie al zeer tevreden over de samenwerking met Plukon. Een onderneming met een een hoge mate van professionaliteit en normen en waarden die we delen. Samen met Plukon zijn wij er van overtuigd dat we als directie onze uitbreidingsplannen onverkort kunnen uitvoeren doordat we op deze manier een deel van onze grondstoffenvoorziening hebben vastgelegd. Deze stap zal geen gevolgen hebben voor bestaande leveranciers.”

Plukon CEO Peter Poortinga: “Wij zijn verheugd over de transactie met de familie Ter Maten en daarmee met de versterking van de langjarige samenwerking tussen beide bedrijven. Zowel Plukon als Ter Maten staan voor het leveren van hoogwaardige pluimveeproducten, waarbij hoge kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid de basis zijn. We kijken uit naar de samenwerking met Willem en Wouter ter Maten om in de komende jaren onze groeiambities te realiseren”.

Plukon.nl

Bron: Plukon Food Group