Personeelstekort? SOL helpt de foodsector vooruit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Personeels­te­kort? SOL helpt de foodsector vooruit

  • 05 juni 2025

De voedingsmiddelenindustrie kampt al jaren met een hardnekkig tekort aan personeel. Tegelijkertijd staat een groep statushouders te springen om aan de slag te gaan. Toch blijft hun toegang tot de arbeidsmarkt beperkt. Het project ‘Status: beschikbaar’ moet daar verandering in brengen.

Gericht op duurzame plaatsing

SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) start samen met Werkcentrum Noordoost-Brabant een pilot die statushouders begeleidt richting een volwaardige carrière in de sector. “Met dit initiatief slaan we een brug tussen talent en werk,” aldus SOL-directeur Claudia Lette. “We helpen statushouders aan een stabiele toekomst en versterken tegelijkertijd de sector.”

Brede ondersteuning in vier stappen

De pilot richt zich uitsluitend op gemotiveerde statushouders. Zij volgen een traject dat bestaat uit taalondersteuning, een praktijkgericht voortraject, een BBL-opleiding inclusief VCA-certificaat en intensieve persoonlijke begeleiding. SOL bouwt voort op jarenlange ervaring met opleiden binnen de voedingsindustrie. “Deze groep is ontzettend gedreven,” zegt Mariska Hermes, projectleider bij WC NOB. “Voor hen is werk niet zomaar een baan, maar een sleutel tot zelfstandigheid en integratie.”

Bedrijven in Noordoost-Brabant gezocht

De eerste fase van de pilot is gericht op bedrijven in de regio Noordoost-Brabant. Werkgevers die ruimte zien voor dit arbeidspotentieel en willen bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, kunnen zich melden via [email protected].

Sol-online.nl

Bron: SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie)