PeelPioneers winnaar Circular Awards 2023
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

PeelPioneers winnaar Circular Awards 2023

  • 07 februari 2023

Op 6 februari 2023 zijn tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie de winnaars van de Circular Awards bekend gemaakt. Zeeman werd tot winnaar gekozen in de categorie Business Large, PeelPioneers in de categorie Business Small en Provincie Gelderland in de categorie Public. 

PeelPioneers

De persapparaten in supermarkten en horeca zorgen voor lekkere verse jus, maar het resulteert ook in enorme bergen aan sinaasappelschillen. PeelPioneers heeft daar een bestemming voor gevonden door natuurlijke ingrediënten uit de schillen te halen die ze toepassen in levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Ondertussen onderzoeken ze in hun innovatielab constant hoe er meer waarde uit de schillen kan worden gehaald.

“PeelPioneers hergebruikt sinaasappelen, een restproduct, op een hele mooie manier in zichtbare consumentenproducten als vleesvervangers en cosmetica. Mooi om te zien dat ze samenwerken met allerlei verschillende partijen: van Jumbo tot Renewi, van Seepje tot Lowlander Bier.”, zegt Karen Maas, juryvoorzitter bij zowel de Large- als de Small-categorie.

Duurzaam-ondernemen.nl

Bron: Duurzaam Ondernemen