Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De meest recente Klimaat- en Energieverkenning (KEV) brengt hoopvol nieuws voor de Nederlandse voedingsindustrie en het hele land. Er wordt voorspeld dat de broeikasgasuitstoot van Nederland in 2030 met 46 tot 57 procent kan dalen ten opzichte van de waarden van 1990. Hierdoor komt het nationale klimaatdoel van een reductie van 55 procent dichterbij dan ooit tevoren.
Nieuwe plannen op zowel nationaal als Europees niveau hebben geleid tot een extra vermindering van 5 procentpunt in vergelijking met vorig jaar. Toch is het behalen van het hoogste reductiepercentage afhankelijk van diverse factoren, waaronder het weer en de invoer van elektriciteit.
Voor een efficiënte aanpak zijn passende randvoorwaarden essentieel. Dit vereist aanpassingen in wet- en regelgeving, snellere vergunningprocedures voor de energie-infrastructuur en de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel om deze plannen uit te voeren.
De boodschap voor de Nederlandse voedingsindustrie is duidelijk: de tijd dringt, maar met gezamenlijke inspanningen en concrete acties kan het klimaatdoel voor 2030 werkelijkheid worden.
Beeld: ©Lightspring/Shutterstock.com
Bron: PBL
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec