PBL: Klimaatdoel 2030 voor het eerst in zicht
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

PBL: Klimaatdoel 2030 voor het eerst in zicht

  • 20 september 2023

De meest recente Klimaat- en Energieverkenning (KEV) brengt hoopvol nieuws voor de Nederlandse voedingsindustrie en het hele land. Er wordt voorspeld dat de broeikasgasuitstoot van Nederland in 2030 met 46 tot 57 procent kan dalen ten opzichte van de waarden van 1990. Hierdoor komt het nationale klimaatdoel van een reductie van 55 procent dichterbij dan ooit tevoren.

Nieuwe plannen op zowel nationaal als Europees niveau hebben geleid tot een extra vermindering van 5 procentpunt in vergelijking met vorig jaar. Toch is het behalen van het hoogste reductiepercentage afhankelijk van diverse factoren, waaronder het weer en de invoer van elektriciteit.

Voor een efficiënte aanpak zijn passende randvoorwaarden essentieel. Dit vereist aanpassingen in wet- en regelgeving, snellere vergunningprocedures voor de energie-infrastructuur en de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel om deze plannen uit te voeren.

De boodschap voor de Nederlandse voedingsindustrie is duidelijk: de tijd dringt, maar met gezamenlijke inspanningen en concrete acties kan het klimaatdoel voor 2030 werkelijkheid worden.

Pbl.nl

Beeld: ©Lightspring/Shutterstock.com

Bron: PBL