Overname Gosschalk door VanDrie Group gaat niet door
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overname Gosschalk door VanDrie Group gaat niet door

  • 15 maart 2023

Nadat op 30 januari 2023 bekend werd dat de VanDrie Group een intentieverklaring had gesloten ter verwerving van een meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. uit Epe is dit akkoord inmiddels ontbonden. Daarmee is deelname van de VanDrie Group in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. definitief van de baan.

Alhoewel beide bedrijven kansrijke synergievoordelen en mogelijkheden zagen om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. vorm te geven, verstoorden recentelijke ontwikkelingen het perspectief hierop. Als gevolg van het faillissement van een Deense afnemer ontstond een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group heeft zich niet bereid verklaard om voorafgaand aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en afronding van het overnameonderzoek extra financiële middelen te verstrekken. Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. heeft hierop de stap gezet om de intentieverklaring op te zeggen.

De VanDrie Group betreurt de ontwikkelingen en kijkt met waardering terug op de persoonlijke samenwerking met vertegenwoordigers van Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. gedurende dit traject.

Vandriegroup.com

Bron: VanDrie Group