Onderzoek transitie naar een duurzaam voedselsysteem
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Onderzoek transitie naar een duurzaam voedselsysteem

  • 26 november 2020

Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met het driejarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. Het is het eerste transdisciplinaire consortium in Nederland dat aan de transitie van het voedselsysteem als geheel gaat werken.

Er wordt onder meer gewerkt aan een versnellingsagenda voor transitie, het inzichtelijk maken van hoe de transitieopgave vorm kan krijgen in een gebiedsgerichte aanpak, een systeemmodel voor kwantitatieve systeemanalyses en bouwstenen voor onderwijsontwikkeling op de thematiek van transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Wat is het verwachte resultaat?

Het consortium heeft een aantal relevantie resultaten voor ogen, en er wordt ingezet op twee samenhangende doorbraken:

Maatschappelijke doorbraak
Een nieuwe tak van transdisciplinair onderzoek met een actieve gemeenschap van onderzoekers en werkveldpartijen die zich richt op het adresseren van de structurele oorzaken (patterns, systemic structures en mental models) van het huidige, niet-duurzame voedselsysteem en het bieden van concrete handelingsperspectieven voor een duurzaam voedselsysteem.

Wetenschappelijke doorbraak
Een transdisciplinair onderbouwde versnellingsagenda voor de transitie naar een duurzaam voedselsysteem in Nederland. Daarin wordt aangegeven welke transities met welke einddoelen gewenst zijn.

Inholland.nl

Bron: InHolland