Onderzoek naar online nudgen met groenten en fruit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Onderzoek naar online nudgen met groenten en fruit

  • 25 mei 2021

Door de inzet van nudges op de winkelvloer koopt de consument in de supermarkt meer groenten en fruit zo bleek uit het experiment in 2018 van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Deze keer onderzoekt NAGF welke nudges - duwtjes in de goede richting - er mogelijk zijn in de online omgeving van supermarkt Hoogvliet.

Meer groenten en fruit eten vraagt om gedragsverandering. En dat bereik je niet zomaar. Uit het experiment in 2018 is gebleken dat de toegepaste nudges op de winkelvloer een positief effect hebben op de verkoop van groenten en fruit. Shoppers gaven aan de nudges niet gezien te hebben maar werden er wel door beïnvloed. Om te onderzoeken wat er nog meer mogelijk is om de consument te helpen om voor meer groenten en fruit te kiezen gaat NAGF nu testen op welke manier nudges ook toegepast kunnen worden in een online omgeving en of daar dezelfde positieve effecten te behalen zijn als in een fysieke omgeving. Deze keer worden de nudges gedurende een aantal weken ingezet op de website van Hoogvliet én in de Hoogvliet bestel-app.

Karin Bemelmans, coördinator Nationaal Actieplan Groenten en Fruit: "Mede door corona heeft het online winkelen een vlucht genomen. Om de consument te helpen vaker voor groenten en fruit te kiezen is het van belang dat wij ons ook richten op de online omgeving."

Het onderzoek zal lopen van 24 mei t/m 20 juni en de resultaten zijn na de zomer beschikbaar. 

nagf.nl

Bron: Nationaal Actieplan Groenten en Fruit