Ojah: hoogwaardige vleesalternatieven met Plenti ProFiber
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ojah: hoogwaardige vleesalter­na­tieven met Plenti ProFiber

  • 15 januari 2021

De Nederlandse fabrikant Ojah BV. heeft zijn nieuwste hoge vochtigheidsstructuur, Plenti ProFiber™, gelanceerd, waardoor voedingsmiddelenfabrikanten in staat zijn om plantaardige alternatieven of hybride producten te ontwikkelen en te produceren met hun bestaande machinepark.

Ojah BV staat in de industrie bekend om zijn High Moisture Extruded (HME) textuur Plenti®, de textuur achter meerdere succesvolle merken van plantaardige kipstukjes wereldwijd. De textuur van deze stukjes is van de hoogste kwaliteit in zijn soort en nu is Ojah erin geslaagd om de eiwitvezels uit diezelfde textuur te isoleren. Door deze eiwitvezels fysiek te scheiden van de textuur biedt het bedrijf levensmiddelenfabrikanten de mogelijkheid om hun eigen vleesalternatief te ontwikkelen en te produceren in elke vorm en met behulp van hun bestaande machines en processen. Op deze manier hoopt Ojah de lat lager te leggen voor bedrijven om de plantaardige voedselmarkt te betreden met hoogwaardige texturen, zonder grote investeringen te doen in productieprocessen.

Plenti® 

Plenti® is een HME-textuur gemaakt van Europees soja-eiwit en water.  De afgelopen 10 jaar is Plenti erkend als een van de meest hoogwaardige vleesalternatieven ter wereld, vooral bekend bij consumenten als plantaardige kipstukjes.

Plenti ProFiber™ 

Plenti ProFiber™ is dezelfde proteïne-vezel die in Plenti's plantaardige kipstukjes wordt gevonden.  Het wordt geproduceerd met behulp van het unieke HME-proces van Ojah, waarbij plantaardige spiervleesachtige texturen worden gecreëerd. De eiwitvezels leveren een unieke, niet-homogene structuur, die productontwikkelaars in staat stelt om hoge kwaliteit vleesalternatieven te creëren met eenvoudige en bestaande technologie die gebruikt wordt door de vleesverwerkende industrie. Het is de ideale oplossing wanneer textuur, vorm en exact gewicht per stuk de sleutel zijn tot een succesvolle lancering. Plenti ProFiber™ wordt diepgevroren geleverd en is na het temperen klaar om te verwerken. Wanneer deze mix wordt gemengd met bindmiddelen en smaakstoffen, kan deze mix gemakkelijk worden gevormd met behulp van standaardvormingsapparatuur. De eiwitvezels kunnen ook worden gebruikt in hybride toepassingen of kunnen zelfs zorgen voor textuur in gekweekte vleestoepassingen.

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het samenvoegen van Ojah in de plantaardige revolutie, zijn er monsters beschikbaar en Ojah's ervaren R&D-team zal ondersteuning bieden bij het verkrijgen van het beste resultaat voor jouw toepassingen.

ojah.eu

Bron: Ojah BV