Nieuwste portioneer-technologie voor kleine vleesbatches
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwste portioneer-technologie voor kleine vleesbatches

  • 31 maart 2022

De fijnste kwaliteit, hoge mate van flexibiliteit en maximale opbrengst, zelfs bij kleinere batches vlees. Dat kan met het nieuwe instapmodel van MULTIVAC: de universele portioneermachine TVI GMS 400. Deze machine wordt gelanceerd op Anuga FoodTec 2022 en is vooral gericht op middelgrote slagerijen, industriële vleesverwerkers met kleinere lijnen en groothandelsbedrijven die de foodservicesector voorzien van geportioneerde vleesproducten.

Consistente plakken

De flexibele 3D-persing van het product is het belangrijkste kenmerk van de multifunctionele portioneermachine GMS 400, in vergelijking met het vorige model GMS 520. Dit betekent dat het systeem nog beter geschikt is voor verschillende maten en vormen van het te portioneren vlees. Dankzij de perfecte vormgeving van het vlees is er een zeer gelijkmatige dwarsdoorsnede over de gehele lengte van het product. Dit betekent dat consistent gelijkmatige plakken in zowel grootte als dikte kunnen worden gesneden met een maximale product opbrengst over het gehele stuk vlees. Afhankelijk van de gewenste vorm en de vereiste kwaliteitsverwachtingen is het zelfs mogelijk de eerste en laatste snede vrijwel volledig te elimineren.

Wil je vast een voorproefje?

Bron: MULTIVAC