Nieuwe sensoren verbeteren kwaliteit verse producten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe sensoren verbeteren kwaliteit verse producten

  • 14 oktober 2021

Om de kwaliteit van verse producten echt te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan, moet je real-time toegang hebben tot de leveringsomstandigheden en productinformatie in elke fase van de keten. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Een unieke oplossing voor het monitoren van producten

Foodvalley NL is partner van een project genaamd "Future sensors and digital twins to improve perishable food quality during distribution and production" dat resulteert in de ontwikkeling van sensoren en digital twins die de kwaliteit van verse producten gedurende de gehele levenscyclus in real time zullen monitoren.

In dit project worden twee prototypes van digital twins met drie use cases geïmplementeerd. Eén richt zich op het lange transport en de kwaliteit van tropische vruchten, en op het bepalen van de kwaliteit van groenten zoals tomaten. De andere digitale tweeling zal worden gebruikt in de vleessector. Hier ligt de nadruk op de individuele kwaliteitscontrole van karkassen in de hele toeleveringsketen. Momenteel worden deze technologieën nog nauwelijks gebruikt in de agrovoedingssector.

Dit project is een nauwe samenwerking tussen systeem- en data-integratoren, sensorontwikkelaars, use-case partners en onderzoeksinstellingen Wageningen Research en imec als onderdeel van hun samenwerking in OnePlanet.

foodvalley.nl

Bron: Foodvalley NL