Janneke van Renterghem nieuwe Operationeel Directeur bij HAK
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe Operationeel Directeur bij HAK

  • 27 augustus 2024

Janneke van Renterghem (37) start op 29 augustus 2024 als nieuwe Operationeel Directeur bij groente- en peulvruchtenfabrikant HAK. Ze treedt ook toe tot het Management Team. De afgelopen jaren deed ze brede ervaring op in leidinggevende en managementfuncties binnen de drankenindustrie. Van Renterghem volgt Koos van Leeuwen op, die na 47 jaar bij HAK, waarvan elf als Operationeel Directeur, afscheid neemt.

Van Renterghem wordt verantwoordelijk voor de productie van groenten, peulvruchten, soepen, sauzen en maaltijden in glazen potten en stazakken. Ze gaat de afdelingen Productie, Kwaliteit, Techniek en Interne Logistiek aansturen.

HAK zet in op eiwittransitie, biologische teelt en het stimuleren van groenteconsumptie. Van Renterghem richt zich op de verdere ontwikkeling van de productie, het versnellen van groei, innovatie en verduurzaming van de fabriek. Ze ziet deze uitdaging met enthousiasme tegemoet: “De missie van HAK, meer groenten en peulvruchten op het bord van mensen, begint bij de fabriek. De mensen daar zijn je ambassadeurs. Bij HAK proef je het ondernemerschap en de trots op het product. Ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen en samen onze koers te bepalen.”

Ruime ervaring in leidinggevende en managementposities

Van Renterghem begon haar carrière na een master Biochemical Engineering aan de TU Delft bij Heineken. Daarna werkte ze bij Vrumona als operationeel teamleider en was verantwoordelijk voor vier verpakkingslijnen. Ze was vervolgens bijna vierenhalf jaar eindverantwoordelijke bij de Texelse Bierbrouwerij. Bij Refresco stuurde ze als Manufacturing Manager Benelux zes fabrieken aan, waar ze werkte aan structurele verbeteringen en strategische vraagstukken.

HAK's CEO Nicole Freid is blij met haar komst: “Janneke brengt veel energie en vernieuwende ideeën. Ze weet mensen in hun kracht te zetten en begrijpt wat er speelt in de productie. Met haar ervaring zien we uit naar onze samenwerking en de toekomst van HAK.”

Afscheid van Koos van Leeuwen

Koos van Leeuwen gaat na 47 jaar met pensioen. Hij begon als productiemedewerker en groeide door naar Operationeel Directeur. Een hoogtepunt in zijn loopbaan was de introductie van de stazakkenlijn in 2018. Freid: “Koos is een icoon binnen HAK. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor onze producten en het bedrijf. We zullen hem enorm missen en zijn hem dankbaar voor alles wat hij heeft betekend.” Koos van Leeuwen gaat van zijn vrije tijd genieten en brengt meer tijd door met zijn familie in Australië.

Bron: HAK

Bron: ©HAK