Bitburger Braugruppe en Zentis bundelen krachten voor plantaardige melkalternatieven
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe Joint Venture zet in op plantaardige melk

  • 23 januari 2024

Bitburger Braugruppe, bekend van bierbrouwen, bundelt krachten met zoetwarenfabrikant Zentis om de groeiende markt van plantaardige melkalternatieven te betreden. De gezamenlijke onderneming, genaamd V-Comp Pro, richt zich specifiek op fabrikanten die actief zijn in de productie van plantaardige voedings- en drankconcepten.

Een recente studie van GFI Europa wijst uit dat de markt voor plantaardige melkalternatieven in 2022 met 13% is gegroeid, met een totale waarde van € 552 miljoen. Prognoses geven aan dat deze markt tegen 2025 naar verwachting zal stijgen tot ongeveer € 2 miljard. Deze indrukwekkende groeicijfers motiveren Bitburger Braugruppe en Zentis om in te stappen. Ze identificeren met name kansen voor melkalternatieven op basis van haver, een grondstof die uit Europa afkomstig is.

V-Comp Pro: Eenvoudige bereiding en eigen productlijnen

V-Comp Pro, gevestigd in het Duitse Aken, biedt samenstellingen voor de eenvoudige bereiding van plantaardige melkalternatieven. De joint venture introduceert tevens twee eigen productlijnen: Oat Pro en Oat Pro Plus. Al deze samenstellingen zijn voorzien van een bio-certificaat, wat de focus op duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.

Financiële prestaties

In 2022 behaalde Bitburger Braugruppe een omzet van € 729 miljoen, terwijl Zentis goed was voor een omzet van € 711 miljoen. De solide financiële positie van beide bedrijven duidt op een stevige basis voor de nieuwe joint venture, die zich positioneert als een speler in de snelgroeiende markt van plantaardige melkalternatieven.

foodagribusiness.nl

Bron: Food & Agri business