Nieuw recyclingprogramma voor papieren bekers in EU
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuw recycling­pro­gramma voor papieren bekers in EU

  • 14 september 2022

Huhtamaki en Stora Enso hebben hun krachten gebundeld om een nieuw recyclinginitiatief voor papieren bekers te lanceren, The Cup Collective. Het programma, het eerste in zijn soort in Europa, heeft tot doel gebruikte papieren bekers op industriële schaal te recyclen en te verwaarden. Aanvankelijk zal het programma in de Benelux worden uitgevoerd. Met het doel nieuwe normen vast te stellen voor de inzameling en recycling van papieren bekers in Europa, heeft The Cup Collective een open uitnodiging gericht aan partners uit de hele toeleveringsketen om mee te werken aan een systematische Europese oplossing.

Het initiatief Cup Collective zal de nodige inzamelinfrastructuur creëren om het recyclingpercentage van houtvezel in papieren bekers aanzienlijk te verhogen. Bovenal zal het programma het voor consumenten en bedrijven gemakkelijker maken om gebruikte papieren bekers in te zamelen om er waardevolle gerecycleerde grondstoffen van te maken. 

De eerste inzamelbakken voor papieren bekers zullen beschikbaar zijn in restaurants, cafés, kantoorgebouwen en vervoersknooppunten in Brussel en Amsterdam. Het Cup Collective wil in de eerste twee jaar een half miljard papieren bekers recyclen en heeft, omdat het schaalbaar is ontworpen, de capaciteit om de recyclingvolumes in Europa aanzienlijk te verhogen. Het programma wordt beheerd door Co-cre8, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf met meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van recyclingprogramma's in heel Europa.

Oproep tot actie

The Cup Collective zal samenwerken met partners in de hele toeleveringsketen, van de grootste restaurants en caféketens, detailhandelaren en vervoersknooppunten tot onafhankelijke coffeeshops, inzamelingspartners, afvalbeheerders en beleidsmakers in heel Europa om de uitdagingen voor recycling aan te pakken en een levensvatbare schaalbare oplossing voor Europa te leveren. In eerste instantie wordt The Cup Collective gefinancierd door de twee bedrijven, maar een belangrijke factor voor het succes van The Cup Collective zal het vermogen zijn om zichzelf in de toekomst te financieren. 

Thecupcollective.eu

Bron: The Cup Collective