NEN zoekt experts voor normcommissie plant-based foods
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

NEN zoekt experts voor normcommissie plant-based foods

  • 14 oktober 2021

Naar aanleiding van een initiatief van NEN is onlangs de ISO-werkgroep ‘Plant-based Foods’ opgericht. De werkgroep wil met de ontwikkeling van een nieuwe norm helderheid bieden aan wat consumenten én voedselproducerende bedrijven wereldwijd onder ‘plantaardige voeding’ moeten verstaan. De BSI PAS 224:2020 ‘100% plant-based foods – Characteristics and composition’ dient als basisdocument voor de verdere ontwikkeling van de ISO-norm.

Deelnemen in de normcommissie

In Nederland wordt een normcommissie opgericht met experts op het gebied van plantaardig voedsel. Deze experts zorgen voor de Nederlandse vertegenwoordiging in de ontwikkeling van het ISO-document. Vanuit de normcommissie wordt deelgenomen aan de ISO-werkgroep vergaderingen; ook kan er gestemd en commentaar geleverd worden op de norm in ontwikkeling. Een aantal experts hebben zich aangemeld, maar er is plek voor nieuwe deelnemers. Op dit moment is er vraag naar organisaties die consumenten vertegenwoordigen, zodat er een goede balans is met de al aanwezige producenten in de commissie.

De eerste ISO-werkgroep vergadering vindt plaats op 15 november 2021. Hierna wordt een normcommissievergadering gepland.

nen.nl

Bron: NEN