Nederlander noemt zich echte vleeseter
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nederlander noemt zich echte vleeseter

  • 20 juli 2021

Een grote meerderheid van de Nederlanders (69%) ziet zichzelf als ‘een echte vleeseter’. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum. Ruim een kwart (27%) bestempelt zichzelf als flexitariër; zij eten 2 of meer dagen per week geen vlees. Slechts 4% beschouwt zichzelf als vegetariër of veganist.

Driekwart (76%) eet minstens 1 dag per week gevogelte (bv kip) bij de warme maaltijd en een ruime meerderheid (68%) ten minste 1 dag per week rundvlees. Ruim de helft legt minimaal 1 keer per week varkensvlees (57%) op het bord. Van de vleesproducten is bewerkt vlees het minst populair.

Om vlees te vervangen, kiezen mensen het vaakst ei (33% minstens 1 dag per week). Daarna volgen kant-en-klare vleesvervangers (28%), peulvruchten (24%) en noten (16%).

Het vleesverbruik bedraagt in Nederland bijna 36 kilo per persoon per jaar. Mannen eten gemiddeld ruim 800 gram per week en vrouwen ruim 550 gram. Binnen de Schijf van Vijf is ruimte voor maximaal 500 gram vlees per week, waarvan 300 gram rood vlees. Meer plantaardig en minder dierlijk eten is belangrijk voor de gezondheid en het milieu, stelt het Voedingscentrum.

Lees verder

Bron: ©Zarya Maxim Alexandrovich/Shutterstock.com