Mycorena en Tetra Pak werken aan alternatieve eiwitten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mycorena en Tetra Pak werken aan alternatieve eiwitten

  • 21 juni 2022

Tetra Pak werkt samen met Mycorena aan de bouw van een greenfield productiefaciliteit voor schimmelfermentatie naar alternatieve op eiwitten gebaseerde voedseltoepassingen.
De nieuwe fabriek, gelegen in Falkenberg, Zweden, zal een vleesvervangend product op basis van schimmels produceren. In het eerste stadium van de fabriek zullen producten op basis van gehakt worden geproduceerd die als ingrediënten zullen dienen voor het maken van alternatieve vleesproducten.

Charles Brand, Executive Vice President for Processing Solutions & Equipment, Tetra Pak: "Wij zijn zeer verheugd om met Mycorena samen te werken aan dit project voor de innovatie en verbetering van de voedselvoorzieningsketen dat aansluit bij alle drie de gebieden van ons doel - de bescherming van voedsel, mensen en de planeet. Het proces van schimmelfermentatie maakt gebruik van micro-organismen die bioprocessing-krachtpatsers zijn die voedzame eiwitten van hoge kwaliteit kunnen maken. Ze mogen dan klein zijn, maar ze hebben het potentieel om een grote impact te hebben op de opbouw van een robuuster en diverser voedselsysteem, en zo een betere toekomst voor iedereen veilig te stellen."

Dr. Ramkumar Nair, oprichter en CEO, Mycorena: "Schimmelfermentatie is de toekomst van de voedingsindustrie en we zijn er trots op dat we een revolutie ontketenen op dit gebied. Deze nieuwe fermentatiefaciliteit is een ultramoderne productiefaciliteit, die ons een technologische blauwdruk verschaft die verder zal worden uitgebreid in Zweden en wereldwijd zal worden gerepliceerd. Voor zo'n ambitieuze reis is Tetra Pak de ideale partner voor ons, niet alleen vanwege hun baanbrekende expertise op het gebied van verwerking, maar we hebben ook een gedeelde ambitie om een duurzamere voedselvoorzieningsketen te ontwikkelen."

Tetrapak.com

Bron: Tetra Pak