Mosa Meat opent grootste kweekvleescampus tot nu toe
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mosa Meat opent grootste kweekvlees­campus tot nu toe

  • 10 mei 2023

Mosa Meat, de toonaangevende naam in de kweekvleesindustrie, heeft op maandag 8 mei 's werelds grootste scale-up faciliteit voor de productie van rechtstreeks uit dierlijke cellen gekweekt rundvlees geopend. De nieuwe faciliteit, die deel uitmaakt van het Center for Advanced Meat Production, Upscaling, and Sustainability (C.A.M.P.U.S.), beslaat een oppervlakte van 2.760 vierkante meter (29.708 vierkante voet) en completeert de totale footprint van 7.340 vierkante meter (79.007 vierkante voet).

De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, en de gouverneur van Limburg, Emile Roemer, hebben samen met het team van Mosa Meat het lint doorgeknipt om de opening van de faciliteit te vieren. Als onderdeel van het evenement kookte chef-kok Hans van Wolde, die in het bezit is van twee Michelin-sterren, een kweekburger en gaf een demonstratie van de unieke en heerlijke smaak ervan. Een selecte groep van 50 investeerders, journalisten en waardeketenpartners van over de hele wereld woonde het lanceringsevenement bij.

Tienduizenden gekweekte hamburgers

De nieuwe fabriek zal de capaciteit hebben om tienduizenden gekweekte hamburgers te maken, wat kan worden verhoogd tot honderdduizenden per jaar als de vraag toeneemt. De contractproducent van het bedrijf in Singapore zal naar verwachting ook de productiecapaciteit verder verhogen.

Chef-kok Hans van Wolde, die tijdens de ontwikkeling van het nieuwe product met het Mosa Meat team heeft samengewerkt, zei dat hij 'weggeblazen' was door de vlezige smaak en het geweldige mondgevoel van het rundervet.

Mijlpaal

De nieuwe faciliteit is een belangrijke mijlpaal voor de industrie van kweekvlees, gericht op het creëren van duurzame alternatieven voor de traditionele vleesproductie. De nieuwe faciliteit van Mosa Meat zal een impuls geven aan de industrie en consumenten een ethische en milieuvriendelijke manier bieden om van vleesproducten te genieten.

Mosameat.com

Bron: Mosa Meat