MES-implementatie, hoe pak je dat aan?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

MES-implementatie, hoe pak je dat aan?

  • 21 december 2021

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor de invoering van MES. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het implementeren. Vooraf de juiste keuzes maken, voorkomt veel bijsturen gedurende het proces en teleurstellingen achteraf.

Deze whitepaper bevat 10 belangrijke tips om de invoering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maakt dat het proces minder ingewikkeld? Nee, want er komt gewoonweg heel veel kijken bij de invoering van een MES. Het is niet een programma dat ‘even’ geïnstalleerd wordt: het is complex en het traject voorafgaand aan de live-gang is tijdrovend en arbeidsintensief. Het inzetten van de 10 adviezen maakt de implementatie wel een stuk overzichtelijker en behapbaarder. Het zorgt ervoor dat u uiteindelijk een systeem heeft dat aan uw verwachtingen voldoet.

10 praktische tips voor de MES-implementatie waar de whitepaper dieper op in gaat:

1. Definieer vooraf heldere verwachtingen 2. Houd de focus op de gestelde scope 3. Knip de invoering op in fases 4. Selecteer per fase de juiste interne project manager 5. Betrek het management van alle betrokken afdelingen 6. Betrek en bevraag medewerkers van de werkvloer 7. Houd rekening met verschillende productielocaties 8. Maak demo’s van (werk)schermen en test vooraf het design 9. Test met complete en incomplete data 10. Investeer in een goede training.

Download hier de whitepaper ‘De juiste keuzes bij een MES-implementatie’.

Bron: Hellebrekers