Mens en robot werken samen in de voedselverwerking
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mens en robot werken samen in de voedselverwerking

  • 19 september 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 wordt het field lab Smart Food Processing geopend bij Food Tech Park in Helmond. Het field lab is specifiek gericht op voedselverwerkende bedrijven en heeft als doel ondernemers bekend te maken met de (on)mogelijkheden van collaboratieve robots en andere vormen van digitale automatisering. De spectaculaire openingshandeling zal verricht worden door de burgemeester van Helmond, Elly Blanksma-van den Heuvel.

COTEMACO: optimale samenwerking tussen mens en machine

Het field lab Smart Food Processing is onderdeel van het Interreg-initiatief COTEMACO dat zich richt op samenwerking tussen mens en machine. Voedselverwerkende bedrijven hebben namelijk te maken met een aantal pittige uitdagingen:

- het wordt steeds moeilijker aan gemotiveerd productiepersoneel te komen
- de prijsdruk neemt verder toe door verhevigde concurrentie
- Arbo en ergonomie worden steeds belangrijker voor personeel en om personeel te behouden

Cobots (collaboratieve robots), die samenwerken met mensen, kunnen MKB-bedrijven helpen bij deze uitdagingen.

Met zeven partners in Noordwest-Europa heeft Food Tech Brainport in samenwerking met High Tech NL het COTEMACO-initiatief opgestart, met als doel voedselverwerkende bedrijven bekend te maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van cobots en hen kosteloos te begeleiden bij de implementatie.

Het field lab Smart Food Processing wordt mede ondersteund door ruim 20 COTEMACO Technology Providers, met 10 demonstratie-opstellingen en ondersteuning bij alle aspecten van implementatie, zoals haalbaarheid, business planning maar bijvoorbeeld ook medewerker-tevredenheid.

Programma opening op 1 oktober 2019

De opening van het field lab vindt plaats op 1 oktober van 15.00 tot 18.00 uur. Marielle Bordewijk, food designer en trendwatcher, geeft een keynote presentatie over de ‘Future of Food’. Aansluitend opent burgemeester van Helmond, Elly Blanksma-van den Heuvel, op verrassende en spectaculaire wijze het field lab. Daarna is er gelegenheid om het field lab te bezoeken en diverse robotopstellingen te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Wilt u de opening van het field lab op 1 oktober graag bijwonen? Aanmelden kan hier

Bron: © Field Smart Food Processing