Marel en ADM bouwen innovatiecentrum in Wageningen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Marel en ADM bouwen innovatie­centrum in Wageningen

  • 08 maart 2023

Marel en ADM kondigen een samenwerking aan om een state-of-the-art smaak- en textuurinnovatiecentrum te openen, in het hart van Wageningen Campus. De opening is gepland voor de tweede helft van 2024.

Het samenwerkingsverband nodigt foodproducenten uit om samen te werken met voedingswetenschappers en deskundigen op het gebied van extrusie en bereide voeding om nieuwe plantaardige en alternatieve eiwitproducten te ontwikkelen, te produceren en op de markt te brengen, en om proefproducties met nieuwe verwerkingstechnieken mogelijk te maken.

Het innovatiecentrum

De nieuwe faciliteit zal een unieke ruimte bieden, inclusief een proeffabriek en laboratorium, om plantaardige innovatie verder te stimuleren, van concept tot commercialisering. Als een van de meest gerenommeerde life sciences universiteiten ter wereld en gelegen in het hart van de Nederlandse voedseltechnologievallei, biedt Wageningen Campus de ideale locatie om toekomstgerichte voedselinnovatie te bevorderen.

Mogelijkheden

Met toepassingen variërend van vleesalternatieven en -uitbreidingen, gespecialiseerde voeding, kant-en-klare maaltijden en snacks, zal het centrum een breed scala aan mogelijkheden bieden, waaronder trainingen en workshops, om oplossingen van de volgende generatie te leveren. Innovatie en duurzaamheid staan voorop tijdens de gezamenlijke ontwerp- en marketingprocessen, om de consument te helpen nieuwe eiwitbronnen te accepteren via prikkelende smaakbeleving en de voedingsuitdagingen van morgen vandaag aan te gaan.

"De oprichting van dit innovatiecentrum is een ander voorbeeld van onze voortdurende investering in de uitbreiding van onze innovatie op het gebied van alternatieve eiwitten en investeringen in het talent en de technologieën die ons zullen helpen te voldoen aan de behoeften van onze groeiende bevolking", aldus Allyson Fish, president van wereldwijde plantaardige en alternatieve eiwitten voor ADM. "De samenwerking met Marel is een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van eiwitinnovatie. We zetten ons in om een veilig en duurzaam wereldwijd voedselsysteem te ondersteunen", vervolgt Fish.

Marel is een leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsoplossingen en ADM is een specialist in menselijke en dierlijke voeding.

Marel.com
Adm.com

Bron: Marel