Boeklancering: nieuwe visies over de eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boeklancering: nieuwe visies over de eiwittransitie

  • 07 maart 2023

Op 7 maart 2023 is het boek Our Future Proteins gelanceerd. Meer dan 100 experts geven hierin hun visie op de transitie naar duurzame eiwitproductie en -consumptie. Hun visies beslaan een breed scala aan transitierichtingen, van een radicale heroverweging van eiwitproductiesystemen tot een pragmatische aanpak waarbij mondiale en lokale toeleveringsketens met elkaar in evenwicht worden gebracht. 

Het doel van het boek Our Future Proteins is een brede reeks perspectieven op de eiwittransitie te presenteren en bij te dragen aan de dialoog tussen die perspectieven. In dit boek ontkrachten de auteurs gemeenschappelijke mythes over de eiwittransitie en onderzoeken ze tegenstrijdige verhalen die de vooruitgang naar een rechtvaardige eiwittransitie belemmeren.

Het nieuwe boek gaat over de mogelijkheden voor duurzame voedselsystemen en de gevolgen daarvan voor het mondiale welzijn. Daarbij worden eiwitbronnen, technologische ontwikkelingsroutes en sociale en beleidsinterventiestrategieën met elkaar vergeleken en tegenover elkaar geplaatst. Een belangrijke vraag is in hoeverre de huidige wereldwijde inspanningen op dit vlak een wereldwijde voedselcrisis helpen voorkomen.

Oplossingsrichtingen 

Stacy Pyett, programmamanager Proteins for Life bij Wageningen University & Research, en de vijf co-redacteuren Wendy Jenkins, Barbara van Mierlo, Luisa M. Trindade, David Welch en Hannah van Zanten, vonden het belangrijk om veel potentiële oplossingsrichtingen naast elkaar te zetten. “In de toekomst zullen we te maken krijgen met een reeks oplossingen die verschillende regio's, behoeften en voorkeuren dienen. Alleen door meerdere paden te volgen, zullen we de route naar de transitie vinden", besluit Pyett.

Uitgebreide bron van informatie

Het boek is samengesteld met inbreng van een groot aantal belanghebbenden die actief betrokken zijn bij het eiwittendomein. Het resultaat is een uitgebreide bron van informatie voor interdisciplinair postdoctoraal onderwijs, de industrie, academici, beleidsmakers en andere belanghebbenden, waaronder vertegenwoordigers van de voedingsindustrie, beleidsmakers, influencers, filantropen, durfkapitalisten en ondernemers wereldwijd.

Een hardcopy van Our Future Proteins is te bestellen op Our Future Proteins - VU University Press

Wur.nl

Bron: Wageningen University & Research