Lantmännen onthult nieuwe tarwe-eiwitfabriek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lantmännen onthult nieuwe tarwe-eiwitfabriek

  • 19 mei 2023

Lantmännen Biorefineries, een toonaangevende leverancier van duurzame landbouwproducten, kondigt met trots de officiële opening aan van zijn ultramoderne productiefaciliteit voor de extractie van tarwe-eiwitten. De nieuwe fabriek, gelegen in Norrköping, Zweden, is een belangrijke mijlpaal in het streven van Lantmännen om de Zweedse voedselproductie te versterken en te voldoen aan de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten in de industrie.

Met een indrukwekkende investering van 800 miljoen SEK heeft Lantmännen Biorefineries zijn productiecapaciteit aanzienlijk verhoogd, waardoor de robuustheid en duurzaamheid van de Zweedse voedselproductie wordt gewaarborgd. Dankzij de geavanceerde technologie van de fabriek kunnen hoogwaardige tarwe-eiwitten, beter bekend als gluten, rechtstreeks worden gewonnen uit tarwe van lokale oorsprong die wordt geteeld op landbouwgrond van Zweedse boeren. Door tussenpersonen te elimineren, zorgt Lantmännen Biorefineries ervoor dat de grondstoffen en het geëxtraheerde tarwe-eiwit van uitzonderlijke kwaliteit en consistentie blijven.

Lars-Gunnar Edh, Head of Energy Sector bij Lantmännen, toonde zich enthousiast over de toegenomen beschikbaarheid van hun hoogwaardige tarweproteïne: "De vraag naar Zweeds tarwe-eiwit is groot, zowel nationaal als internationaal. Het is zeer positief dat we meer klanten onze hoogwaardige tarweproteïne kunnen aanbieden."

Magnus Kagevik, Group President & CEO van Lantmännen, benadrukte het bredere belang van deze investering: "Door deze investering versterken we de robuustheid van de Zweedse voedselproductie en vergroten we de exportmogelijkheden, terwijl we extra waarde creëren uit de Zweedse landbouwgrond en de boerderijen van onze leden. Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de strategie van Lantmännen van veld tot vork."

De oprichting van de nieuwe tarwe-eiwitfabriek heeft ook een positief effect op de regionale arbeidsmarkt, aangezien ongeveer 30 nieuwe werknemers zijn aangenomen om de activiteiten in de fabriek te ondersteunen. De inzet van Lantmännen Biorefineries om lokale werkgelegenheid te creëren, toont aan dat het bedrijf zich inzet voor duurzame groei en ontwikkeling binnen de gemeenschap.

Lantmannen.com

Bron: Lantmännen