Klimaatdoelen Van Loon Group goedgekeurd door SBTi
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Klimaatdoelen Van Loon goedgekeurd door SBTi

  • 27 februari 2024

Van Loon Group heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in haar duurzaamheidsinitiatieven. Het Science Based Targets initiative (SBTi) heeft hun CO2-reductiedoelstellingen voor 2030 gevalideerd en goedgekeurd. Dit markeert een significante stap voor het bedrijf in het voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs, dat als doel heeft de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5°C.

Toewijding aan klimaatakkoord

Als ketenregisseur neemt Van Loon Group een voortrekkersrol op zich in het streven naar duurzaamheid. Hun ambitie reikt verder dan alleen hun eigen bedrijfsvoering; ze werken nauw samen met ketenpartners om duurzame vleesproducten en convenience food voor iedereen bereikbaar te houden. Dit benadrukt het belang van samenwerking en innovatie binnen de sector.

Vermindering van CO2-uitstoot

Roland van Loon, CTO van het bedrijf, benadrukt de lange historie van Van Loon Group in het produceren van kwalitatieve vleesproducten en convenience food. Sinds 2010 is er een duidelijke focus op het rapporteren en reduceren van zowel directe als indirecte CO₂-emissies. Het bedrijf streeft ernaar om de absolute uitstoot in 2030 met 66% te reduceren ten opzichte van 2019. Dit wordt gerealiseerd door te investeren in duurzaamheid binnen diverse bedrijfsprocessen, zoals afvalmanagement, transport en het gebruik van hernieuwbare energie.

Van Loon Group zet zich niet alleen in voor de reductie van de emissies binnen het eigen bedrijf, maar ook voor de vermindering van de broeikasgasemissies in de gehele waardeketen. Deze omvatten de zogenaamde scope 3-emissies, die buiten de directe invloedsfeer van het bedrijf vallen.

Eiwittransitie en toekomstvisie

CEO Robert van Ballegooijen erkent de rol van vlees in een gebalanceerd dieet en benadrukt het belang van voedingsstoffen zoals ijzer en vitamines. Tegelijkertijd draagt Van Loon Group bij aan de eiwittransitie, waarbij een deel van de vleesgrondstoffen vervangen wordt door plantaardige alternatieven. Dit past in de visie van het bedrijf om te voldoen aan de groeiende consumentenvraag naar duurzame, voedzame en betaalbare producten.

Vanloongroup.com

Bron: Van Loon Group