Kipster gaat van drie naar tien stallen dankzij Lidl
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kipster gaat van drie naar tien stallen dankzij Lidl

  • 22 juli 2024

Lidl en Kipster hebben hun samenwerking geïntensiveerd met de opening van een nieuwe Kipster-boerderij in Barneveld en de aankondiging van zeven extra boerderijen. Deze uitbreiding markeert een belangrijke stap in hun gezamenlijke inzet voor duurzame en diervriendelijke landbouw.

Opening van Kipster Barneveld

Op 18 juli 2024 opende de familie Beek officieel hun Kipster-boerderij in Barneveld. Deze boerderij heeft het 3-sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming gekregen. De boerderij volgt een circulair model waarbij kippen worden gevoerd met reststromen uit de voedingsindustrie om verspilling te verminderen. Broertjes van legkippen worden niet gedood, maar grootgebracht voor vleesproductie. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gemonitord en gecompenseerd. Kipster introduceert binnenkort 24/7 livestream camera’s in de stal, en eieren worden direct op de boerderij verpakt en vers geleverd aan Lidl.

Groei naar tien Kipster-boerderijen

Lidl Nederland heeft aangekondigd het aantal Kipster-boerderijen te willen uitbreiden van drie naar tien. Quirine de Weerd van Lidl benadrukt dat de vraag naar duurzame en diervriendelijke eieren blijft groeien. De eieren van Kipster, bekroond met het 3-sterren Beter Leven keurmerk, zijn erg populair bij klanten. Ruud Zanders, mede-oprichter van Kipster, is enthousiast over de uitbreiding maar erkent de uitdagingen in het vinden van geschikte grond en vergunningen. Hij heeft echter vertrouwen in de samenwerking met boeren, banken en andere belanghebbenden om deze duurzame stap te zetten.

Lancering van Kipster Kringloop Brood

Naast de uitbreiding van de boerderijen lanceerde Lidl ook het Kipster-brood. Dit volkorenbrood wordt gemaakt van Groningse tarwe, bemest met Kipster kippenmest. Het project, uitgevoerd in samenwerking met Agrifirm, Bakkerij Fuite, NijsenCompany en Groningse akkerbouwers, zorgt ervoor dat reststromen zoals onverkocht brood teruggaan in het kippenvoer. De kippen produceren eieren, vlees en mest, die weer worden gebruikt voor de teelt van tarwe. Dit innovatieve model van kringlooplandbouw is binnenkort beschikbaar in alle Lidl-filialen.

Lidl.nl

Beeld: Kipster

Bron: Lidl