Jumbo trekt plastic jas uit van paprika, komkommer en bosui
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Jumbo trekt plastic jas uit van paprika, komkommer en bosui

  • 02 april 2024

Jumbo Supermarkten gaat rode paprika's, komkommers en binnenkort ook bosuien van Nederlandse bodem voortaan plasticvrij verkopen in hun ruim 700 winkels en via hun online platform. Dit initiatief past binnen Jumbo's streven naar milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Jumbo, een familiebedrijf, toont toewijding aan de toekomstige generaties door actief te werken aan het verminderen van de milieubelasting binnen de productketen. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn het minimaliseren van materiaalgebruik, het waarborgen van kwaliteit en het beperken van voedselverspilling. Door vermindering van het aantal producten in de schappen en door het uitvoeren van extra kwaliteitscontroles, is het mogelijk om deze verse producten zonder plastic verpakking aan te bieden. Dit alles zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit en houdbaarheid van de producten.

Minder en betere verpakkingen

Het doel van Jumbo is om in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken dan in 2020. Samen met ketenpartners zoekt de supermarktketen naar mogelijkheden om verpakkingen te verminderen en te verbeteren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar minder gebruik van verpakkingsmateriaal, maar ook naar het gebruik van recyclebare en gerecyclede materialen, herbruikbare verpakkingen, en verpakkingen gemaakt van mono-materiaal. De afschaffing van gratis plastic zakjes voor aardappelen, groente en fruit is hier een voorbeeld van, wat naar schatting 35 miljoen plastic zakjes per jaar bespaart.

Uitstoot verkleinen

Met het oog op klimaatverandering heeft Jumbo zich ten doel gesteld om in 2030 de emissie binnen de productketens met 50% te verminderen en tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Deze ambities weerspiegelen zich niet alleen in het verminderen van het gebruik van plastic, maar ook in andere aspecten van de bedrijfsvoering, zoals te zien in hun jaarverslag. Jumbo benadrukt de noodzaak van samenwerking met leveranciers om deze klimaatdoelstellingen te realiseren.

Jumbo.com

Bron: Jumbo Supermarkten